City har gått fotbollströjor med namn och nummer med tre bakifrån hemifrån

När Pep Guardiola pratar om saker som behöver tid i Manchester City, är försvaret säkert i framkant av hans sinne.

Det var första gången City har gått fotbollströjor med namn och nummer med tre bakifrån hemifrån. Även om det inte borde göra så stor skillnad, förväntas det mer att du kommer att vara bekväm och på framfoten framför dina egna fans.

Blues ser ännu inte övertygande ut på det sättet och det berättade att Gladbach hade mycket mer framgång genom att bryta igenom linjerna än de gjorde på Etihad.

Men hur stor eller liten roll som backbackar måste spela i den stora planen, de är mycket missade för tillfället när de inte finns.

City har tjänat ett gratis spel
City kan avsluta högst än sekundet och inte lägre än sekund när de tar Celtic i det sista gruppspelet.

Ge hur död ett gummi det kommer att vara, City kan lika gärna använda spelet för att prova något.

En annan gå med tre på baksidan? En huvudroll i Leroy Sane? En chans för Pablo Maffeo att visa att han kan fylla det svarta hålet på högerback?

Helst inte varje idé tillsammans eftersom det då är mindre tydligt vad som har och inte har fungerat, men det finns en verklig möjlighet att skaffa sig något betydande utan att behöva oroa sig för resultatet.

Mätt mot resten
Tanken på City är att laget kommer att fortsätta bli fotbollströja ronaldo bättre när de blir mer vana vid chefens stil.

De har varit näst bäst i denna grupp men skifferen torkas rena för knockout-rundorna.

Det faktum Bayern har förlorat mot Rostov betyder inte att några gruppvinnare kommer att vara nöjda med att vara i par med dem.

På samma sätt kommer ingen att tänka på Real Madrid eller Dortmund och – beroende på vad som händer under de kommande tre månaderna – bör City ses i ett liknande ljus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *