De röda missade chansen att praktiskt taget fotbollströjor billigt gummipruta

David Moyes vägrade att ytterligare driva? Ashley Young-dykningsdebatten men United-chefen medgav att den italienska domaren Nicola

Rizzoli did make some ‘strange’ decisions in Spain last night.

De röda missade chansen att praktiskt taget fotbollströjor billigt gummipruta sin passering i Champions League-knockout-fasen tidigt med 0-0-oavgjort i Estadio Anoeta.

Men kvällen i San Sebastian var en kontroversiell med Young i mitten av en annan fuskstorm efter att han bedömdes ha dragits tillbaka i 69: e minuten.

Domaren Rizzoli gav platssparken och chockade hemmapubliken men Robin van Persie missade straffen.

Tidigare denna säsong sa Moyes att han skulle ha ett ord med den 28-åriga vingen Young efter liknande anklagelser mot Crystal Palace.

”Jag har sett det och pojken drar säkert honom i lådan. Om man ser att domaren är två meter bort från den och beslutade att ge den, säger Moyes på sin presskonferens efter matchen.

”Allt jag vet är att han fick en straffspark från ett beslut. Jag vet ingenting om rykte eller något. Domaren var där. Han tog ganska många beslut ikväll och den han gav en straffspark. Jag trodde att domaren tog beslutet och det var domarens val. ”

Men han tilllade på TV: ”Jag trodde att han fattade några konstiga beslut hela natten och det var en annan av dem.”

Tidigare Reds-kapten Roy Keane var dock mer kritisk mot Young på ITV.

Den irländska TV-spelaren, som just har utsetts till Republiken Irlands mbappe tröja nya assistentchef, sa: ”Du kan säga att han uppenbarligen spelade för det. Om du är en Manchester United-spelare och ser en spelare som dras tillbaka vill du att han ska gå ner.

”Ashley Young har uppenbarligen sjunkit för mycket under de senaste månaderna, han har kritiserats hårt i England, men naturligtvis spelar vi i ett främmande land och det är nästan mer acceptabelt. Men jag tror att han har kopplat domaren där. ”

I bilder: Real Sociedad mot United
Visa galleri?
Ray Wilkins delade irländarnas tankar och berättade för Sky Sports: ”Det här är patetiskt. Detta är lika dåligt för mig som alla dessa topp-tacklingar vi får för tillfället eftersom det är en klassning av domaren.

”Jag önskar bara att Ashley skulle klippa ut detta eftersom han är en bra spelare men han får ett dåligt namn.”

United slutade kvällen med 10 män när Marouane Fellaini dödades i skadetid efter två gula kort.

”Som jag sa tidigare angående straffsparken tog domaren beslut hela natten och det är han som måste ha sett lämpligt både att bevilja en straff och skicka en spelare.

”Jag hade bättre att inte kommentera något av besluten faktiskt.”

United är fortfarande topp i grupp A men Bayer Leverkusen är nära efter på sju poäng.

”Just nu är vi fortfarande topp och i en bra position men vi borde ha tagit tre poäng,” sade Moyes.

”Jag ser det i slutändan som en missad möjlighet. Vi hade några bra chanser under andra halvåret, särskilt och jag kände att vi var värda att få alla tre poäng.

”Vi är fortfarande i en stark position. Om vi ​​hade vunnit det hade det gett oss verkliga, verkliga chanser att se till att vi var laget som skulle vinna gruppen. Men vi är i en hälsosam position eftersom du vill vara topp. Men jag tror att vi missade chansen på tre poäng. ”

Förutom den nederländska sub-RVP: s spot-kick-miss missade Javier Hernandez också en 50: e minuts gyllene chans från sex meter.

”Fröken från Chicha var en möjlighet,” tillade Reds-chefen.

”Bollen bobblade upp för att vara rättvis mot Chicha, den kommer bara av marken lite innan den kommer till honom.

”Men han kommer i dessa positioner vecka in, vecka ut och det är där han får sina mål från.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *