Fotbollsset barn När Luke Shaw anlände till Manchester United

Fotbollsset barn När Luke Shaw anlände till Manchester United från Southampton redan 2014, verkade himlen vara gränsen för den tonåriga försvararen. Den engelska vänsterbacken hade haft en sensationell period med Saints i Premier League och en flytt till landets mest framgångsrika sida verkade vara den naturliga vägen för honom att nå sin fulla potential. Tyvärr har han misslyckats med att gå vidare på Old Trafford, med Jose Mourinho som verkar ha en särskilt ogillan mot ytterbacken.

Louis van Gaal misslyckades med att integrera honom ordentligt i sidan och nu, efter flera skadade bakslag, ser Shaws framtid ut att vara borta från United. Daley Blind har gjort vänsterbackspositionen till sin egen hittills under 2017/18 och Mourinho kan nu måste hitta ett sätt att använda Shaw till sin fördel. Detta betyder dock inte att han kommer att försöka använda honom på planen, åh nej, istället kan den portugisiske tränaren använda Shaw som ett potentiellt förhandlingsobjekt för att slutföra en affär han missade i somras. Det var välkänt att United var angelägna om att värva Tottenhams Danny Rose och Mourinho är beredd att gå tillbaka för vänsterbacken i januari och kommer att se till att inkludera Shaw i alla potentiella affärer, enligt Mirror.Mauricio Pochettino var mannen i Southampton som lät engelsmannen blomstra och han sägs fortfarande vara ett stort fan.

Tillbaka i april gick Mourinho till attack över Shaws engagemang i träningen och sa att han jämförde sig ogynnsamt med de andra spelarna i klubben.” Jag kan inte jämföra hur han tränar och engagerar sig, fokus, ambition. Han är en lång väg bakom,” sa han, enligt BBC. Deras relation antas ha blivit mer positiv mot de senare stadierna av kampanjen, men det verkar fortfarande klart att Shaw kommer att avlastas.

Rose har antytt att han är angelägen om att flytta till United, och 27-åringen sa i en intervju med The Sun i augusti: ”Tiden rinner iväg och jag vill verkligen vinna troféer. Jag vill inte spela fotboll på 15 år och inte ha en trofé eller en medalj. Jag skulle inte vara nöjd med det. Jag vill vinna något. ”Jag kommer att säga det här också – jag kommer att spela uppe i norr. Jag vet inte exakt när, men jag kommer tillbaka norrut och spela juventus tröja ronaldo barn lite fotboll någonstans.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *