fotbollströja barn med namn Cristiano Ronaldo gjorde en brace då Serie A-ledare Juventus

fotbollströja barn med namn Cristiano Ronaldo gjorde en brace då Serie A-ledare Juventus avslutade 2018 med en VAR-dominerad 2-1-seger mot Sampdoria på Allianz Stadium. Ronaldo gav de försvarande mästarna ledningen med en tidig strejk och därefter avbröts med en 33: e- minut Fabio Quagliarella straff, portugiserna omvandlade en spot-kick själv i den 65: e minuten. Båda straffarna tilldelades för handbollar efter att domaren Paolo Valeri hade konsulterat pitchside monitor.

Sampdoria trodde sedan att de hade dragit nivå i stopptiden genom ersättaren Riccardo Saponara, bara för att ansträngningen skulle uteslutas för offside när Valeri återigen hade kontrollerat omspelningen.Resultatet såg att Massimiliano Allegers obesegrade Juve gick 12 poäng klart på toppen före andraplatsen Napoli hemmakamp med Bologna senare på lördag. Sampdoria är femte. Ronaldo återställdes av Allegri till startlinjen efter att ha kommit från bänken och utjämnade en utjämning i 78: e minuten i 2-2-dragningen mot Atalanta på Boxing Day. Och han tog lite tid för att ytterligare öka sitt mål. när han satte upp sin sida 1-0 i den andra minuten. Paulo Dybala hittade Ronaldo till vänster med en upphöjd cross-field pass och portugisiska flyttade bollen till sin högra fot innan han skickade den i nedre hörnet, med det verkar målvakt Emil Audero – som är utlånad från Juventus – borde kanske ha gjort det bättre.Efter att Alex Sandro hade en svag volley fångad av Audero och Dennis Praet slog bredvid värdens mål, gick Dybala nära att göra 2-0 när hans curling skott gick precis utanför målet.

Efter att ha hotat lite fram till den tidpunkten fick Sampdoria sedan möjlighet att rita nivå när bollen träffade Emre Cans arm i boxen och Valeri, efter att ha tittat tillbaka på bilderna, pekade på platsen. Quagliarella gjorde inget misstag med sin ansträngning från 12 yards som den veteran tidigare Juventus anfallaren registrerade sitt 10: e mål i nio matcher. Besökarna utövade sedan ytterligare tryck innan Dybala tog en dykning räddning av Audero och Giorgio Chiellini nickade utanför. I början av andra halvlek såg Juve målvakt Mattia Perin rädda ett Gianluca Caprari-skott och Audero dra sedan av ett fint stopp för att hålla ut Blaise Matuidis enhet.

Matuidi nickade bred strax efter och Audero höll sedan ut en Ronaldo-ansträngning innan Juventus återfick ledningen, med VAR i centrum igen. Vid detta tillfälle ansåg Valeri att Alex Ferrari hade gjort sig skyldig till handboll – ett samtal som lämnade Sampdoria sjudande – och Ronaldo steg upp till eld i sitt 14: e ligamål för säsongen. Quagliarella sköt därefter över, Dybala skickade ett dåligt försök vid sidan och Ronaldo avfyrade i Auderos armar. Saponara knackade sedan ett fantastiskt skott förbi Perin i tilläggstid, men hans firande blev kortare när Valeri granskade filmen och kritade ansträngningen för offside.

När han talade efter matchen var Ronaldo inget annat än fotbollströja messi komplement till VAR och insisterade på att spelet behövde det för att hjälpa domare. ”Jag är för VAR eftersom det finns färre misstag,” sa han till Sky Sport Italia. ”Vi måste låta domarna arbetar i fred. Vissa situationer är inte enkla, inte ens för dem. ”