fotbollströja med eget namn Africa Cup of Nations debutanter Gambia gick

fotbollströja med eget namn Africa Cup of Nations debutanter Gambia gick vidare till åttondelsfinal med en 1-0-seger över Tunisien på torsdagskvällen.

Eagles of Carthage fick chansen att bryta dödläget i halvtid efter att ha tilldelats en straff, men Seifeddine Jaziri såg sin målspark räddad av målvakten Baboucarr Gaye.

I efterdyningarna av straffen fick Tunisien ersättaremålvakten Farouk Ben Mustapha utvisad för våldsamt uppträdande.

När matchen till synes var på väg mot oavgjort dök Gambia upp med vinnaren i andra halvlek tack vare Abdoulie Jallows fantastiska volley i det övre hörnet.

Mali 2-0 Mauretanien

Mali kvalificerade sig till Afrikacupens knockout-stadier som gruppvinnare efter att ha besegrat Mauretanien med 2-0 på torsdagskvällen.

Malianerna öppnade målskyttet efter bara två minuter tack vare ett anfall från Massadio Haïdara efter att ha ställts in av Moussa Doumbia.

Ledningen fördubblades fyra minuter efter pausvilan, och Ibrahima Koné gjorde sitt tredje mål i turneringen från straffpunkten.

Vinsten gör att Mali säkrar topplatsen i gruppen medan Mauretanien slutade på botten utan att vinna till sitt namn.

Grupp EAlgeriet 1-3 Elfenbenskusten

Försvarande Africa Cup of Nations-mästarna Algeriet har eliminerats utan att ha vunnit en enda match efter att ha lidit nederlag mot Elfenbenskusten.

Max Gradel ersatte Wilfried Zaha i Elephants line-up för att ansluta sig till Sebastian Haller och Nicolas Pepe i attacken, medan Eric Bailly hoppade av och ersattes av Kouakou Kossounou.

Elfenbenskusten fick öppningsmålet efter 21 minuter när Franck Kessie öppnade sitt konto för turneringen med en sammansatt förstagångsavslutning efter att ha hamnat på slutet av Pepes kryss.

Ledningen fördubblades strax före halvtidsvilan när manchester united barnkläder elefanterna fångade det algeriska försvaret som sov när Sangare skickade en kraftfull nick i nätmaskorna från Serge Auriers inlägg.