fotbollströja med eget namn en tidigare Manchester City-målvakten Shay Given

fotbollströja med eget namn en tidigare Manchester City-målvakten Shay Given säger att Roberto Mancini skulle vara fel val som England-manager.

Italienaren, som guidade City till FA-cupen 2011 och Premier League-titeln året därpå, har utsetts som en potentiell efterträdare till Roy Hodgson, som lämnade sitt inlägg efter Englands dystra nederlag mot Island i Euro.

Han tros övervägas av FA tillsammans med gillar Laurent Blanc, Jurgen Klinsmann, Roberto Martínez och Sam Allardyce för den lediga tjänsten.

Men Given, som arbetade under Mancini på Etihad Stadium, säger att det skulle vara ett katastrofalt val på grund av hans svåra karaktär.

”Jag vet inte var jag ska börja”, berättade Given för Alan Brazil Sports Breakfast-showen på talkSPORT.

”För mig borde det vara en engelsman men Mancini på Man City var en flyktig karaktär.”

Mancini avskedades av City 2013, bara 12 månader efter att ha ledt Blues till sin första ligatitel på 44 år.

City hade kämpat för att upprätthålla drivkraften under föregående säsong, avslutat tvåa i ligan, 11 poäng under Manchester United, och förlorat i FA Cup-finalen till nedflyttade Wigan Athletic – men det var Mancinis autokratiska ledarstil, snarare än resultat, som såg honom avskedad.

Mancinis slipande karaktär var ett bekymmer för City-chefer
Det fanns oro på styrelsens nivå att hans försämrade förhållande till sina spelare skulle kunna leda till en utvandring av klubbens toppstjärnor.

Många rapporter dök upp om sammandrabbningar mellan italienaren och hans spelare, som ansågs destabiliserande och inte höll ihop med bilden som klubbens överherrar i Abu Dhabi var angelägna om att projicera.

Och Given har bekräftat rädslan för att Mancinis nötande karaktär satte press på truppen och personalen genom att erkänna att det fanns disharmoni i varje avdelning.

”Han hade fallit ut med alla från spelarna till bakrumspersonalen till hela laget och fysioerna och kit-männen”, sa han. ”Han skulle argumentera med alla.

”Det skulle inte vara för mig men jag är inte killen som fattar dessa beslut. Jag tycker bara att England borde ha en engelsk manager men problemet är vem från listan skulle vara en bra juventus tröja dybala engelsk manager och ta ett sådant jobb?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *