fotbollströjor för barn I flera år var det Real Madrid

fotbollströjor för barn I flera år var det Real Madrid som alla klassade som La Ligas stora spenderar, men de har blivit omkörda något av Barcelona på senare tid. Under de senaste sex månaderna har Barca värvat två av de tre dyraste spelarna i fotbollshistorien: Ousmane Dembele (97 miljoner pund) och Philippe Coutinho (105 miljoner pund). Dessa avgifter kan stiga till 135,5 miljoner pund respektive 142 miljoner pund om vissa klausuler också skulle utlösas.

Och för noggrannhetens skull kommer Kylian Mbappe att gå om dem båda i sommar när han slutför sin flytt på 166 miljoner pund till Paris Saint-Germain från Monaco. Barcelona är La Ligas riktiga storpengare för tillfället, och de spände sina finansiella muskler i januari genom att äntligen värva Coutinho från Liverpool. Efter att ha sett tre bud avvisade på brasilianaren förra sommaren – varav det största var värt 114 miljoner pund – gick Blaugrana allt för att få tag i sin man. Men frågan är många nu frågar är om Coutinho verkligen är värd 142 miljoner pund? Han var fantastisk för Liverpool, men vi pratar om en nästan världsrekord summa här. Kopites tycker att han är värd varenda krona, men ur ett neutralt perspektiv måste man ifrågasätta om Barcelona betalade över oddsen. Tja, enligt agenten som upptäckte Lionel Messi som ung för alla dessa år sedan, Coutinho är inte värd i närheten av det belopp som Barca betalade för att värva honom från Liverpool.

Josep Maria Minguella gick till och med så långt som att beskriva avgiften som oacceptabel, trots ”galenskapen” på den nuvarande transfermarknaden.” Coutinho är inte värd 160 miljoner euro,” sa Minguella på Radio Marca, enligt Mirror. ”Han är en bra spelare som kommer att förbättra laget men han kan inte vara värd vad de betalade för honom.” Nu Coutinho på €160 miljoner. Trots dagens galenskap i fotbollsvärlden kan det inte accepteras som marknadspris.” En ganska brutal analys från Minguella, men han har rätt – 142 miljoner pund är galet för en spelare som kanske inte ens är i världsklass ännu.

Till och med Coutinhos nya lagkamrat, Ivan Rakitic, anser att priset som Barcelona betalade för den brasilianska landslagsmannen är ”lite högt”. ”Min åsikt spelar ingen roll, men priset har gått lite högt, det är vad marknaden dikterar”, sa han. Kroatisk mittfältare.” Alla stora spelare är välkomna hit. Jag gratulerar presidenten och alla andra som gjorde det möjligt för honom att vara här.” Han är en av familjen nu, rashford tröja vi kommer att njuta av honom mycket, han är nu på största klubben i världen.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *