rashford tröja Franks Mainz skulle klämma ihop

rashford tröja Franks Mainz skulle klämma ihop utrymmet när de försvarade, förbryllade sina egna supportrar genom att överge bortre flanken för att samla sig på sidan med bollen, bara för att fläkta ut för snabba vertikala attacker när bollinnehavet vunnits. Det borde låta bekant för Liverpool-fans.

Med tysk fotboll på 1990-talet lika outvecklad som Premier League, introducerades Mainz-spelarna mer eller mindre till begreppet taktik av Frank. De tillbringade hela dagar med att träna utan boll och timmar inlåsta i ett mötesrum med chefen.

Klopp blev snabbt en lärjunge. Han absorberade varje detalj, spelade in anteckningar för den tid då han skulle gå in i ledningen och blev Franks taktiska hjärna på planen. Resultaten förbättrades dramatiskt.

Men på säsongens sista dag var Mainz 05 långt ifrån säkra. De behövde slå ligaledaren VfL Bochum för att undvika tappet, vilket de gjorde tack vare Marco Weisshaupts strejk i den sjunde minuten.

Franks metoder hade bekräftats men, ännu Fotbollskläder barn billigt viktigare, laget höll ihop under säsongen 1996-97, där Mainz befann sig bland de två bästa i januari och på gränsen till sin första uppflyttning till Bundesliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *