Uniteds enormt reducerade skuld har varit en Fotbollströjor till baby

Manchester Uniteds vice ordförande Ed Woodward insisterar på att klubben inte behöver fortsätta vinna troféer för att förbli attraktiva för sponsorer.

Uniteds enormt reducerade skuld har varit en Fotbollströjor till baby direkt följd av deras ökande antal sponsringavtal.

Deras resultat för första kvartalet visade ett 63% hopp i sponsorintäkter, som har fortsatt att öka nyligen, med ännu fler erbjudanden tillkännages.

Och Woodward är övertygad om att trenden kommer att fortsätta oavsett vilka kortsiktiga svårigheter United möter på planen.

Vi testar en ny webbplats: Detta innehåll kommer snart?
Woodward, som talade med fanzine ”United We Stand”, i en intervju som genomfördes i oktober men som publicerades före onsdagens chock 1-0-nederlag i hemmet av Everton, beskrev Woodward orsakerna till hans optimism.

”Det finns fortfarande mycket affinitet med klubben och intresse,” sade han.

”Verkligheten är att du inte alltid kan vinna.

”Ta Liverpool. De säljer fortfarande otroligt många tröjor och har juventus tröja barn den näst största tröjahandlingen i Premier League.

”De har en av de största tekniska partneravtalen – och de har inte vunnit ligan sedan 1990. Och du kan sätta den sista betoningen och i huvudstäder.

”Om vi ​​har ett dåligt år har vi ekonomisk styrka att byta lag. Vi har så mycket djupare ekonomisk styrka att vi istället för att sälja tre spelare och köpa tre kan göra fem.”

Och den finansiella styrkan innebär också att namnrättigheterna till Old Trafford aldrig kommer att säljas.

”Det är viktigt att Old Trafford är Old Trafford,” sade han.

”Glazersna är faktiskt väldigt traditionella i sina åsikter.

”Folk har ställt oss frågan, frågat oss om vi skulle överväga (sälja namnrättigheterna). Vi kommer inte.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *