AIK fick nöja sig med kryss i Borås

AIK kom med tre raka segrar till ett halvt krisande Elfsborg och Borås Arena. I en jämn och tät tillställning lyckades inget av lagen spräcka nollan och matchen slutade 0-0.

Norling valde att ställa upp med en väntad startelva. Nicolas Stefanelli, matchvinnare senast, klev in från start då Nabil Bahoui var avstängd. Daniel Sundgren tog hand om ”sin” position på högerkanten medan Ahmed Yasin förpassades till bänken. I övrigt var elvan densamma som senast. Värt att notera är även att Tarik Elyounoussi fanns med på bänken efter sin skadeperiod.

AIK-elvan: Janosevic – Milosevic, Karlsson, Jansson – Sundgren, Olsson, Adu, Saletros, Lindkvist – Goitom, Stefanelli
Bänk: Brolin, Hauksson, Linnér, Hussein, Yasin, Avdic, Elyounoussi vm tröjor 2018

Första halvlek
AIK inledde matchen på Borås Arena bäst och hade en hel del boll inledningsvis. Kristoffer Olsson fick mycket utrymme att styra spelet och fördelade boll på ett förtjänstfullt sätt. Efter 15 minuter spelade AIK sig fram till sin bästa, och enda, målchans i första halvlek. Olsson slog en fin boll i djupet till Lindkvist på vänsterkanten som spelade snett bakåt till en fristående Stefanelli som inte lyckades få till något avslut.

Ju längre halvleken led desto mer tog Elfsborg över. Man skapade dock inga klara målchanser utan fick nöja sig med ett par distansskott som inte resulterade, och AIK hade ganska bra koll på hemmalaget. Vi gick till pausvila med 0-0 efter en halvlek där båda lagen hade väldigt svårt att skapa klara målchanser. AIK spelade sig vid flera tillfällen fram fint men utan att få till det i sista tredjedelen.

Andra halvlek
Elfsborg inledde den andra halvleken bäst och tryckte tillbaka AIK, utan att komma till några egentliga farligheter mot Gnagets stabila defensiv. AIK i sin tur kämpade och slet utan att riktigt få till det, även om Stefanelli fick ett bra nickläge framspelad av Saletros efter 64 minuter.

AIK bytte in Elyounoussi och Yasin i mitten av andra, vilket gav lite mer fart framåt. Även Elfsborg gjorde några justeringar som satte lite fart på saker och ting. AIK började få ett litet grepp med cirka 20 minuter kvar. Yasin fick en chans, Milosevcic en annan utan att lyckas spräcka nollan.

I slutet av matchen skapade lagen varsitt bra läge. Kristoffer Olsson trixade sig fram strax utanför straffområdet och placerade bollen mot bortre stolpen, men Stuhr Ellegaard var nere och räddade fint. I matchens sista minut avlossade Ishizaki utifrån, och bollen skruvade sig mot bortre men träffade utsida stolpe.

Det var överlag en jämn och tight match där det inte skapades jättemycket klara målchanser. AIK spelade helt okej och försvarade sig bra men lyckades inte riktigt med det sista lilla som hade krävts för att vinna. Nu väntar en lite längre vila efter ett tufft spelschema, om åtta dagar möter Gnaget Östersund på hemmaplan.

Byten AIK: Elyounoussi 65 (Goitom), Yasin 71 (Saletros), Avdic 83 (Stefanelli)
Varning AIK: Rasmus Lindkvist

Välkommen att följa vår blogg för att få mer nyheter om billiga fotbollströjor.