Fotbollströja Barn Tänk dig vad som skulle ha hänt om Manchester City

Fotbollströja Barn Tänk dig vad som skulle ha hänt om Manchester City hade lagt ut något nära ett starkt lag!

Blues försvar av ligacupen slutade på Old Trafford eftersom de inte kunde hitta framkant för sin ljusa första halvlek mot Manchester United.

Det faktum att City gjorde nio förändringar från laget som drog med Southampton i helgen berättar exakt var Pep Guardiola ser sina prioriteringar.

Det är synd som han kunde ha gjort med en seger – när det kom till det behövde Jose Mourinho, som stod av Chelsea-thrashing i helgen, helt klart en till.

Kanske trodde Guardiola att Mourinho skulle följa efter och ge utkörning till några av sina ungdomar, men istället mötte Blues mot en fullstyrka Reds outfit.

Och kanske Guardiola borde ha ställt sitt starkaste lag – att inte göra det visar en bristande förståelse för Mancunian fotbollskultur.

Pep Guardiola missbedömde kanske styrkan i känslan av derbyet
Båda fansen vill vinna derby dåligt, oavsett om det är EFL Cup, Champions League-finalen eller på nivå under åtta!

För att ge Mourinho sin rätt, insåg han att – eller kanske var han bara mer desperat.

Ändå handlade första halvlek om stadsdominans, med ett par bisarra domarbeslut kastade in bara för att hålla United intresserad.

Den som anländer från Mars för att få veta att ett av dessa lag hade gjort nio förändringar från helgen, skulle kämpa för att gissa att det var de blåa som hade ett reservlag ute.

Från det ögonblick som Jesus Navas hoppade över Luke Shaw för att fresta Kelechi Iheanacho till ett dykhuvud som han stämde fel, var City den ljusare, skarpare klädseln.

Kelechi Iheanacho missade två stora chanser för City
Och när Aleix Garcia täckte en annan lugn kreativ skärm med en pil i lådan, skulle Michael Carricks lata hack på baksidan av hälen ha tagit ett straff.

Ref Mike Dean bokade sedan bisarrt Iheanacho när han gled och av misstag gjorde karriär i Daley Blind.

Som om City-fans behöver mycket ammunition för att förklara konspirationsteorier!

Vid halvtid var Citys andra sträng bra på topp och alla väntade på att Guardiola skulle använda några av hans stjärnnamn från bänken, med Sergio Aguero, Raheem Sterling och Fernandinho redo.

Vincent Kompany njöt av utmaningen mot Zlatan Ibrahimovic men gick av vid halvtid
Men Vincent Kompany gick av istället för att ersättas av Aleks Kolarov – och det var de röda som började andra halvåret ljusare.

Willy Caballero vände ett Paul Pogba-skott på stolpen, men när Zlatan Ibrahimovic var uppe mot unge Pablo Maffeo, hittade han den perfekta bollen för Juan Mata när två City-mittfältare stod och såg springan.

Från den tiden återgick Mourinho till typ och satt djupt, och City – berövad skadan av Kevin De Bruyne och vilade David Silva, liksom Fernandinhos driv – kunde inte hitta en väg igenom.

Det är en oro för Guardiola att de blå inte skapar tillräckligt många chanser.

Men i slutändan fanns det fortfarande enorma jubel av lättnad från United-fansen, och en uppvisning av trots från den stora staden borta efter på resultattavlan.

Kanske berättar det mer om läget real madrid tröja barn för dessa två klubbar än vad poängen gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *