fotbollströja med tryck barn mitt i intresse från ett antal europeiska toppklubbar

Barcelonas mittfältare Thiago Alcântara kommer enligt uppgift att bestämma sin egen framtid i sommar,fotbollströja med tryck barn mitt i intresse från ett antal europeiska toppklubbar.

Manchester United är beredda att göra ett erbjudande för 22-åringen före slutet av juli, enligt rapporter, eftersom hans utköpsavgift har sjunkit till bara 18 miljoner euro (15,4 miljoner pund) på grund av en klausul i hans kontrakt.

En källa från Barcelona betonade för AS att tränaren Tito Vilanova, sportschefen Andoni Zubizarreta och olika styrelseledamöter hade gjort allt de kunde för att försöka övertyga Thiago att stanna kvar, men frågan var nu ur deras händer.

”Vi gjorde allt”, sa källan. ”Regissörerna, Tito och Zubi pratade alla med spelaren för att förklara utvecklingen av truppen för honom. Han är en sensationell spelare, bland dem vi inte tvivlar på, han har ett kontrakt och vi hoppas att han inte går.”

Thiago talade på den katalanska radiostationen RAC1 på onsdag och sa att han inte ville tala direkt om sin klubbs framtid, men han betonade att att spela första lagsfotboll nästa termin var nyckeln till att få en senare uppringning från Spanien före världen 2014 Cup i Brasilien.

Han sa: ”Jag har alltid haft tålamod. Det finns inga fler mindreåriga lag kvar så nu tänker vi på den äldre sidan.

”Att spela ett världscup skulle vara en dröm, min största strävan. Jag måste spela spel messi tröja barn med min klubb och visa dagliga åtgärder att jag kan vara med den äldre sidan.”

Tottenham Hotspur, Bayern München, Liverpool och nu Chelsea övervakar alla spelarens situation men United förväntas i stort sett vinna loppet för hans signatur.

Spekulationerna är ofta efter att hat-bollen som Thiago tog bort från tisdagens europeiska under-21-final hade ett meddelande på spanska som sa ”se dig i Manchester”, tros ha skrivits av United-målvakten David De Gea.

Kontroversen väckte minnen om att Cesc Fabregas tvingades in i en Barcelona-tröja av den spanska seniorlagskollegan Pepe Reina under firandet efter La Rojas VM-seger 2010.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *