kommer nedskärningarna att Fotbollströjor Barn bli mindre och lättare att bära för alla

Som Italien skrämmer för att avvärja en skuldkris och försäkra finansmarknaderna, har en minister omrört kontrovers genom att uppmana ”offren” från landets älskade nationella fotbollslag.

”Om alla gör offer, kommer nedskärningarna att Fotbollströjor Barn bli mindre och lättare att bära för alla”, säger Roberto Calderoli, minister för lagstiftningsförenkling.

”Fotboll bör också göra sin andel,” sa han i kommentarer citerade av den dagliga Corriere della Sera på måndagen.

Italiens Azzurri (Blues), de försvarande mästarna som VM-turneringen startar i Sydafrika på fredag, kommer alla att få en bonus på 250 000 euro om de behåller titeln, 130 000 euro för att nå final eller 60 000 euro för ett semifinal utseende.

Giancarlo Abete, chef för Italiens fotbollsförbund, avvisade kommentarerna, och noterade att bonusarna kommer från FIFA: s världsfotbollsförvaltningsorgan och har inget att göra med statsbudgeten.

Calderolis förslag om att minska bonusen möttes med skämt av protester från Azzurri kapten Fabio Cannavaro, som fummade: ”Vi lever i ett löjligt land”.

”Jag gillar Calderoli mycket bättre som minister än som sportkommentator”, tillade försvarsminister Ignazio La Russa, en ivrig fotbollsfans.

Italiens centralregerade regering, med miljonären Frankrike vm tröja Silvio Berlusconi, ägare till fotbollsgiganterna AC Milan, kämpar för att få slutgiltiga handen på cirka 25 miljarder euro av utgiftsnedskärningar som godkändes den 25 maj.

Bland andra åtgärder förväntas åtstramningspaketet som syftar till att minska det nationella underskottet minska de valda tjänstemännens löner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *