köpa fotbollströjor Gary Neville kan ha lärt sig att hata Liverpool

köpa fotbollströjor Gary Neville kan ha lärt sig att hata Liverpool under sin tid som Manchester United-spelare, men som en förståsigpåare har han inga problem med att ge de röda beröm. Och vem kan klandra honom? Liverpool har varit fantastiska den här säsongen, särskilt sedan årsskiftet 2018, och det finns anledning att tro att de kan utmana om titeln 2018/19. Jurgen Klopp har varit hjärnan bakom sin sidas form med sin heavy metal-strategi medan Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mane har varit nästan ostoppbara.

Tillsammans har de gjort 56 av Liverpools 80 mål i Premier League, vilket är ganska anmärkningsvärt. Defensivt har Anfield-laget förbättrats mycket på senare tid också, till stor del tack vare Virgil van Dijks ankomst på 75 miljoner pund i januari. Det är alltså ingen överraskning att Neville har inkluderat inte mindre än tre Liverpool-spelare i sitt Premier League-lag för säsongen: David de Gea; Kyle Walker, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Andrew Robertson;Mohamed Salah, Kevin De Bruyne, David Silva, Raheem Sterling; Harry Kane, Roberto FirminoSalahs inkludering var oundviklig efter en sensationell debutsäsong i Liverpool som har sett honom göra 31 ligamål och vägleda dem till Champions League-semifinalerna. När det gäller Andrew Robertson,

Han har gjort 15 Premier League-mål och assisterat ytterligare sju den här säsongen, vilket är fantastiskt, men det är brasilianarens övergripande bidrag som gör honom så viktig för Liverpool. Firminos intelligens, rörelse och arbetstakt gör honom till en enastående anfallare och det är hög tid att han får den uppskattning han förtjänar. Tja, det var precis vad Neville gjorde på Monday Night Football genom att betala Firmino ett jäkla komplement på live-TV. ”Pep skulle vilja ha honom i City,” sa Neville. ”Chelsea skulle vilja ha honom, United skulle vilja ha honom och Real Madrid skulle vilja ha honom.

”Han är Liverpools katalysator. Lika viktig som Salah den här säsongen.” Neville tror inte bara att Firmino kommer att vara eftertraktad av de största klubbarna i världen just nu, men han är övertygad om att 26-åringen är lika viktig för Liverpool som Salah. Äntligen har sanningen sagts – och den kom från en före detta United-spelare. Vem hade trott det? Firmino skrev på ett nytt långtidskontrakt med Liverpool i söndags fotbollskläder barn juventus och det kan vara en bättre affär för klubben än någon värvning i sommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *