Manchester United Billiga Fotbollströjor Barn innebär att Pep Guardiola

Man Citys derby nederlag mot Manchester United Billiga Fotbollströjor Barn innebär att Pep Guardiola nu är på sitt sämsta gång som manager. Hans sida är utan seger på sex och chefens smekmånadstid är nu definitivt över.

Guardiola har krävt lugn men chefen kan åtminstone reflektera över en viktig positiv som kom fram från matchen – Pablo Maffeos prestanda.

City roterade kraftigt och startade 19-åringarna Maffeo och Aleix Garcia i en högtrycks-derby-match hemma till deras största rivaler.

Medan båda kom ut från Old Trafford med kredit, särskilt Maffeo fångade ögat.

Mot de kontrastfulla utmaningar som Zlatan Ibrahimovic, Marcus Rashford och Paul Pogba möter, försvarade Maffeo manöst och tillhandahöll en rad avgörande block och utmaningar.

Han visade stor uthållighet och sprintade fortfarande fram för att stödja Citys attacker ända fram till sista visselpipan. Tillsammans med Garcia beskrevs Maffeos prestanda av Guardiola som ”enastående” för ”slåss med Rashford och Pogba”.

Och hans iögonfallande skärm kan ha kommit på den perfekta tidpunkten för City med back-positionen som en riktig fråga för Guardiolas sida.

Maffeo kan vara en långsiktig efterföljare till Pablo Zabaleta
City har misslyckats med att hålla ett rent ark i åtta matcher och Guardiola har bytt till att spela tre på baksidan som placerar vänsterbackarna Aleksandar Kolarov och Gael Clichy som mittbackar efter Bacary Sagnas skada.

Pablo Zabaleta är också på sidan och Maffeo kan fotbollskläder barn barcelona nu dyka upp som den långsiktiga efterträdaren till mannen som han beskrev som en farsfigur för honom.

Zabaleta har länge varit en av världens bästa högerrygg men på 31 år har argentinern inte tid på sin sida och har nyligen kopplats till en flytt till Juventus, Sagna är två år äldre och har kämpat med skador.

Maffeo är en instinktiv försvarare som skjuter upp planen för att göra nyckeluppfattningar och starta kontringar snabbt. Spanjolen är också kapabel att spela mer centralt och underlappa sin kantlinje, precis som Dani Alves gjorde för Guardiola i Barcelona.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *