Öste in mål i MFF – fick inget kontrakt: ”Inte ens Zlatan gjorde fler”

Nu har Islamovic lämnat för Östersund samtidigt som kapten Camara Jönsson slitit av hälsenan och troligen missar hela säsongen.

Nya anfallare har värvats in i form av islänningen Ottar Magnus Karlsson och Deniz Hümmet. Den sistnämnde återförenas därmed med tränaren Patrick Winqvist, som hade han i Malmö FF.

Precis som flera TFF-spelare har Hümmet sin fotbollsfostran i MFF. Säsongen 2014 gjorde anfallaren braksuccé i U19-laget då han svarade för 41 mål på 45 matcher. Det räckte ändå inte för ett a-lagskontrakt.

– Tror det var 37 tävlingsmål i U19, jag känner inte till någon som gjort fler. Inte ens Zlatan. Vi spelade Youth League mot Champions League-klubbarna och jag hade hoppats på ett A-kontrakt. Det fördes diskussioner. Jag snackade med sportchefen Daniel Andersson fram och tillbaka, säger Hümmet till Sydsvenskan och berättar att han tackade nej till ett ungdomskontrakt.

– Jag ville upp i A-laget, inte stanna kvar ett år till i U19. Åge Hareide var tränare och jag minns att han tyckte jag var för slö. Men jag kände att jag gjort en bra säsong. Men jag tog mitt pick och pack och drog till Frankrike. Även om det sved i hjärtat.

Välkommen att följa vår blogg för att få mer nyheter om billiga fotbollströjor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *