ronaldo tröja juventus barnWhitecaps mötte ett lag från

ronaldo tröja juventus barnWhitecaps mötte ett lag från Tigres som kämpar i ligan men som är ett av de mest talangfulla lagen i Amerika från topp till botten. Dammen brast nästan inte i Monterrey, men när det första målet väl föll var det alltid svårt att komma tillbaka in i serien.

Detta är inte en folkomröstning om MLS framsteg, men det är ett problem för ligan – och alla slags internationella klubbtävlingar i regionen. MLS växer och, även som den här turneringens semifinalister visade, är det inte särskilt långt ifrån de bästa lagens tempo. Även om ligorna är angelägna om att ha en turnering med de bästa klubbarna från varje kamp utan resor till Centralamerika eller mittveckamatcher med överväldigade karibiska sidor, måste du undra vad poängen är. Om mexikanska lag ändå ska vinna nästan varje serie, varför bry sig?

MLS Spotlight: DeLaGarza ger Dynamo-stabilitet

Vad behöver förändras? Kanske ingenting. MLS vinner mark, men när det händer blir Liga MX-lag också bättre. Ställ den här Pachuca-laget mot den som gick till klubb-VM 2010 eller titta till och med på ett Tigresteam som lade till Chiles mittfältare Eduardo Vargas och Perus högerback Luis Advinculasince till sista turneringens final.

Men MLS-lag (och klubbar som Saprissa, Herediano, Olimpi och Arabe Unido) måste prioritera att vinna den här turneringen och avsätta resurser på och utanför planen för billiga fotbollströjor med tryck att äntligen slå igenom. Annars är det lika meningsfullt att hålla detta som att börja med 99 flaskor öl på väggen och göra det hela vägen ner till noll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *