Arsene Wenger måste tvingas lyssna barn fotbollskläder igen

Arsene Wenger måste tvingas lyssna barn fotbollskläder igen på United-spelare som firar FA Cup-härlighet på måndag kväll på Old Trafford och återuppliva andan ’99.

De röda kan slå ett slag i det nagelbitande skrotet för en Champions League topp fyra kajplats genom att slå ut innehavarna ur tävlingen precis som de gjorde för 16 år sedan.

Gunners-chefen är hemsökt av rop från Sir Alex Fergusons festgrupp på Villa Park.

De tio män som Reds hade nästan den härliga Treble förstört av Dennis Bergkamp i sista minuten. Men en Peter Schmeichel-räddning gav United drivkraften för en extra seger tack vare Ryan Giggs sensationella solovinnar.

Med sju matcher att gå i Premier League-kampanjen det året och Fergies förhoppningar som vilade på en kamp om titeln med innehavarna Arsenal, lyftte det United för ett slutligt oförglömligt rent svepklimax.

Och den Villa Park-upplevelsen har aldrig lämnat Wenger.

”Jag kan fortfarande höra rop från det laget – de de gea tröja kunde inte tro det eftersom de var nere på tio män,” säger Wenger

”De vann då titeln, bara. Jag tror att det målet (Giggs vinnare) vann dem Treble för om Bergkamp får poäng är spelet slut. Det var ett trauma för oss på ett negativt sätt och för dem en hiss på ett positivt sätt. Det satte dem på vägen mot framgång. ”

United kanske inte är utmanande för sådana allöverträffande rikedomar den här gången men kvartsfinalen kan påverka liganslaget att Van Gaal har betecknat ett ”råttävling”. med fem klubbar i en intensiv kämpe och tuck-kamp för de två platserna bakom City och Chelsea.

Arsenal, United, Liverpool, Tottenham och Southampton skiljs åt med bara fem poäng.

Röderna är nu på kvällen för en fem matchers mördareperiod där de möter Spurs, Liverpool, City och Chelsea och en hemmamatch med Aston Villa klädd mellan de tunga tävlingarna.

Arsenal kommer också på Old Trafford i säsongens näst sista match och precis som ’99 kan en FA Cup-vinst vara katalysatorn för framgång.

Det är syftet med Van Gaal när han ser ut att få en fördel för United i de spännande sista 12 veckorna av en tuff debutkampanj för den holländska chefen.

”Det är ett spel mellan två lag med 11 spelare. United och Arsenal är placerade som tredje och fjärde i ligan, så det är nästan som en final, säger Van Gaal

”Vi har stöd från våra fans men Arsenal ska ta med många fans också. Även Arsenal och United ligger nu på tredje och fjärde plats, så det är ett stort evenemang med två bra lag. Jag hoppas att vi kan ge en fantastisk match för fansen.

”Om vi ​​slår dem är det ett stort slag för dem, men om de slår oss är det ett stort slag för oss. Det är väldigt viktigt spel, inte bara för FA-cupen utan också för råtten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *