fotbollsdräkter Diego Maradona och Lionel Messi har alltid varit länkade

fotbollsdräkter Diego Maradona och Lionel Messi har alltid varit länkade i viss utsträckning – Messi gjorde trots allt ett slut på den decennielånga sökningen efter nästa Maradona, men trots att han förmodligen är den största spelaren genom tiderna kommer Messi nästan inte att matcha upp till El Diego. I särskilt Argentina är Maradona den största – han gjorde effektivt i VM på egen hand, något Messi ser osannolikt ut att matcha. Och det är särskilt sant om Maradona har rätt med sina senaste citat på Argentinas kapten efter Barcelona drog iväg i Napoli på tisdag. ”Messi anlände till San Paolo i nedgång,” berättade han för AS. Premier League meddelar Hall of Fame Nio spelare med flest röda kort någonsin Guardiola blir mest framgångsrika Champions League knockout-tränare Och det kan vara sant – Messi är 32 år gammalt, för en sak. Men Maradona såg också till att föreslå varför hans landsmän inte kommer att kunna leva upp till sitt eget rykte. ”Messi har inte levt det liv jag har,” förklarade han. ”Leo kunde spela utomordentligt i Neapel, men han kunde inte göra vad jag gjorde. Låt oss vara tydliga med det.”

Maradona talar naturligtvis om sin otroliga karriär i Napoli, där han släpade ett historiskt misslyckat lag från Italiens bortsett från söder till två Serie A-titlar och UEFA-cupen. Det är utan tvekan en av de största prestationerna som fotboll har sett och tillsammans med VM 86, anledningen till att många hyllar Maradona som den största någonsin.

Messi har tillbringat sin egen karriär helt och hållet manchester united babykläder med Barcelona, ​​vilket betyder att han faktiskt aldrig har haft möjlighet att vinna mot oddsen så. Kunde han ha gjort det? Vi vet nästan säkert aldrig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *