Raheem Sterling laddar in från fotbollströja eget namn höger flank för att dr

Det sätt på vilket Pablo Zabaleta firade sitt mål sa allt.

Det var inte bara att målen är få och långt mellan för Manchester City veteran – hans sista kom två år och fyra dagar sedan i Champions League-vinst i Roma.

Vid det tillfälle sprintade han mot det vildblodiga Blues-fansen som låg otryggt i den olympiska stadion, kyssade hans märke och roade hans kärlek till allt Blue.

Och den här gången körde han mot södra stativet, för han visste Liverpool tröja Barn billigt att detta var ett viktigt mål i stadens säsong.

Efter en förlust, försvagande körning av bara fyra segrar i 15 matcher, var markerna nere för City.

De behövde en seger, och medan Watfords besök kan verka som en gudstjänst när tre punkter är nödvändiga, har Blues specialiserat sig på att slänga bort sådana spel den här säsongen, som har brutit i stor skala mot Middlesbrough, Southampton och Everton.

Zabaleta var hjälten för staden
De bestämde sig för att uppnå den segern med stor beslutsamhet. Varje gång bollen sprang lös visade det sig att en stadsfot kom fram emot en motståndare, och med David Silva och Kevin De Bruyne vävande magi mellan dem på vänster sida var det heller inget litet angreppshot.

Det enda problemet var att när hälften bar på, blev en välbekant stadskänsla uppenbar – mycket bra tillvägagångssätt men inte tillräckligt med slutprodukt.

När det kom, var det utmärkt, Raheem Sterling laddar in från fotbollströja eget namn höger flank för att dra försvaret över, som supermånen över Manchester som drar tidvattnet

Yaya Toure gav stadens mittfältkontroll hela tiden
Han flyttade bollen till Nolito vars klara fötter och snabba pass gav De Bruyne utrymme till vänster.

När de gula skjortorna skakade över, bedömde De Bruys akuta fotbollshjärna snabbt situationen och lyfte korset över dem alla och helt i vägen till Zabaletas rush – och den sidfotiga volleyen påminner mer om Mario Kempes eller Gabriel Batistuta än vad den var en robust Argentina försvarare.

Men att gå ett mål framåt är inte utmaningen för staden för närvarande håller den sig på den ledningen och eventuellt förlänger den som har beskattat dem någon gång på Etihad Stadium.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *