morgonkvällets billiga fotbollströjor med tryck tuffa test på Nou Camp uppbyggda

Förra säsongs kvartalsvinst över Paris St Germain talade om ett förskott i stadens Euro-mentalitet, men det som löstes i Bernabeu-matchens nattvåning när Real Madrid än en gång skrämde Manuel Pellegrinis stad till underkastelse.

Om Guardiolas hjärta någonsin sänker sig för fotbollsskäl – och du misstänker det inte – kommer Barca att dra sig ur hatten i samma grupp, ha varit en riktig Titanic.

Men det kunde ha varit mycket värre. Stad går in i morgonkvällets billiga fotbollströjor med tryck tuffa test på Nou Camp uppbyggda av vetskapen att, till skillnad från deras tidigare möten i 16-talet, kommer en slip-up inte vara dödlig.

Endast Joe Harts hjältar redde City från en spanking i Barcelona 2015
Även två nederlag till de spanska mästarna borde lätt överdrivas av positiva resultat mot Celtic och Borussia Mönchengladbach i de återstående matcherna.

Och så är trycket utanför staden och de kan återkomma till sitt favoritläge på europeisk nivå – försvara doggedly och försöka slå tillbaka med takt i pausen.

Barcelona är två skåror över Sevilla, naturligtvis, men Blues Real Madrid tröja Barn billigt kan komma ihåg hur de sätter motståndet mot svärdet förra säsongen – även utan Sergio Aguero.

Nederlag förväntas, överallt utom i stadslägen, så allt annat skulle vara en triumf och hyllad som ett evolutionärt ögonblick i stadens europeiska framsteg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *