Brasilien coach Tite har försvarat Billiga replika fotbollströjor

Brasilien coach Tite har försvarat Billiga replika fotbollströjor ledarskapsuppgifter för Neymar Junior. Barcelona-mannen avgick Seleção kaptenskap bara några timmar efter att han ledde U-23-sidan till olympisk guld på hemmamarknaden.

Dunga gjorde kaptenen i Neymar tillbaka i september 2014, ett beslut som kritiserades i stor utsträckning med spelaren som redan bär en stor förväntningsbörda som spelare för sitt land. Men ny chef Tite rusade för att försvara Neymar kapacitetsfärdigheter.

”Han sa,” Jag vill inte vara kaptenen ”och jag sa till honom:” Njut av det med din familj, gå och fira den här segern, för det är något vi kan titta på senare. ”Varför? Att vara ledande har en rad aspekter: Det har en teknisk aspekt, ett tekniskt ledarskap och han är en teknisk ledare.

”Det finns då en annan aspekt där du kan kommunicera dina idéer med allmänheten. De [ledare] måste leda till exempel. Kort sagt, han har dessa egenskaper, men andra kan också vara kaptenen eftersom det är de olika aspekterna som behövs för att vara ledare. ”

Under presskonferensen för att tillkännage sin första Juventus kläder barn Brasilien-grupp, vägrade Tite att dras på hur Neymar skulle användas taktiskt, efter att ha spelat både på vänster och genom mitten under sin internationella karriär.

”Till vänster – där han är placerad för Barcelona – är han där med en mer etablerad rutin”, men han kan också användas centralt om det behövs inom spelet. Jag har inte bestämt mig för en eller annan situation. Jag föredrar] att observera och låta spelaren spela där han känner sig mer bekväm eftersom han kan producera mer – och det här är också mitt mål. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *