Debuterade för MFF redan Brasilien VM tröja 2018 sommaren 2015 i Champions League-kvalet

1. Marko Johansson (född 1998, utlånad till Trelleborg).

– Debuterade för MFF redan Brasilien VM tröja 2018 sommaren 2015 i Champions League-kvalet mot Zalgiris Vilnius då Zlatan Azinovic gick sönder och därmed blev den då 16-åriga Johansson den näst yngste målvakten genom tiderna att spela en Champions League-match. Hade givetvis svårt att konkurrera ut Johan Wiland och inför fjolårssäsongen lånades Johansson ut till Trelleborg. Väl i TFF spelade Johansson samtliga 30 matcher i superettan och var en viktig del i att skåningarna kvalade sig upp till allsvenskan. I år har 19-åringen fortsatt att vara bra och såvida inte Johansson lämnar Sverige är jag säker på att detta är MFF:s framtida förstamålvakt. Bör också vara aktuell för U21-landslaget. Förstamålvakt i det U19-landslag som lirade EM i Georgien förra sommaren.

2. Dennis Hadzikadunic (född 1998, utlånad till Trelleborg).

– Tvingades likt Mattias Svanberg att tacka nej till U19-EM i Georgien förra sommaren. En stor mittbackstalang som anslöt på lån till Trelleborg inför den här säsongen. Bänkad i premiären mot Blåvitt, men därefter har 19-åringen varit given i Patrick Winqvists backlinje. Debuterade med ett inhopp i allsvenskan för MFF redan 2016 och startade en match i fjol. Kan säkerligen växa ut till en viktig spelare i Malmös försvar framöver.

3. Anton Kralj (född 1998, utlånad till Gefle).

– ”Han kan bli hur bra som helst, det är inte bara jag som ser det. Han är ju otroligt skicklig. Han är snabbare än alla i både fötter och tanken”. Så sa U19-landslagets förbundskapten Claes Eriksson till mig i Georgien under EM-slutspelet förra sommaren. Spelaren som han syftade på var Anton Kralj, den 164 centimeter långe vänsterbacken som tillsammans med Viktor Gyökeres var lagets bästa spelare i mästerskapet. Väldigt komplett och trots sin korta längd har han fin spänst och är extremt aggressiv i försvarsspelet. Sitter dessutom inne på en riktig häxpipa, vilket han visade borta mot Norrby i slutet av april då han smackade upp en raket i bortre krysset med sin vänsterfot. Lite surt för honom att MFF värvade in Egzon Binaku, för annars tror jag att 20-åringen skulle kunna ta över efter Behrang Safari.

4. Samuel Adrian (född 1998).

– När jag såg honom i Georgien blev jag VM tröjor 2018 barn inte jätteimponerad. Jag tyckte då att det gick lite långsamt och att han inte var så kreativ. Därför är det extra häftigt att den centrala mittfältaren haft en så fin utveckling i år. Ser finare ut med bollen nu och känns mer rapp i steget än tidigare. Gjorde sin första allsvenska start i segern hemma mot Häcken förrförra helgen och har även hoppat in i fem matcher. Inte helt olik Oscar Lewicki i sitt spel och här kan det säkert bli mycket speltid framöver.

5. Teddy Bergqvist (född 1999, utlånad till Varberg).

– En notorisk målskytt i MFF:s ungdomsled, så även i diverse u-landslag. Bra i djupled, stark i kroppen och fin med bollen – men framförallt en klinisk avslutare. Debuterade för MFF i allsvenskan redan 2016 och fick hoppa in i Champions League-kvalet hemma mot Vardar förra sommaren. Hade en något jobbig utlåning i det sjunkande skeppet Åtvidaberg, men fått ett lyft i Varberg där han svarat för två fullträffar i de tre senaste omgångarna i superettan. Gjorde dessutom mål i två raka matcher för MFF under försäsongen. Ses som ett stort anfallslöfte och 19-åringen känns onekligen som ett framtidsnamn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *