Kvalificering var inte ett Nigeria VM tröja problem den här gången

England och USA börjar sin VM kampanjer i lördags i vad som är en av de mest förväntade matcherna i gruppfasen.

Den engelska återvänder till högsta staten efter att ha missat Euro 2008, och kommer att vara mer än motiverad för att visa sina färdigheter.

Kvalificering var inte ett Nigeria VM tröja problem den här gången, eftersom Fabio Capellos sida lätt vann gruppen med nio vinster och bara ett nederlag. Laget gjorde enkelt med 34 mål och sex medgavs.

Men det fanns också dåliga nyheter före VM-matchen som central försvarare Rio Ferdinand led en skada som styrde honom ut för turneringen. Tottenhams Michael Dawson uppkallades i hans ställe men frågan kvarstår om Ferdinands absens kommer att visa sig vara för mycket för det engelska försvaret.

Förenta staterna hade inga svårigheter som kvalificerade sig från CONCACAF-zonen, antingen avslutade först före arch rivaler Mexico. Tre vänskapsmatcher spelades under de senaste veckorna och förlorade till Tjeckien innan de slog Turkiet och senast Australien.

USA har gjort det vana att fungera bra Fotbollströjor VM 2018 i världscupen som inte spelas på europeisk mark, som har nått 16 omgången hemma 1994 och kvartfinalen vid turneringen 2002.

Englands Gareth Barry verkar ha återhämtat sig från skada men börjar på bänken, enligt Capello.

USA hade flera spelare som försökte få passform före sitt öppningsspel, men Jozy Altidore, Carlos Bocanegra och Oguchi Onyewu är alla tillgängliga.

England favoriseras tydligt för att vinna det här spelet, men alla andra resultat är också möjligt när de två lagen träffas på Phokengs Royal Bafokeng Stadium. Matchen är planerad att starta klockan 20:30 lokal tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *