FEM SNABBA: ”Det här ser inte alls bra ut, AIK”

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER AIK-HELSINGBORG 1-3

Det här resultatet väntade man inte sig?

– Nej, verkligen inte. När HIF gjorde 3-0 efter 67 minuter var det ju helt nattsvart för AIK och det var nog skönt att de lyckades spräcka nollan genom Nicolas Stefanelli kort därpå. Men visst, detta var en skräll och i ärlighetens namn ser det här inte alls bra ut för AIK. Precis som i derbyt mot Djurgården gick det även i dag för långsamt och de känns inte tillräckligt påhittiga i offensiven. AIK blir ganska enkelt sönderlästa, på samma sätt som mot Djurgården. Oroväckande helt klart.

Flera tunga AIK-namn fanns inte med i dag. Vem saknades mest?

– Precis, fyra namn borta i form av landslagstrion Oscar Linnér, Ahmed Yasin och Tarik Elyounoussi samt Nabil Bahoui som ströks från elvan i sista stund. Jag tycker att Elyounoussi är AIK:s bästa spelare och det är klart att hans finess framåt saknades. Sedan måste jag säga att AIK-försvaret känns darrigt. Såväl första som tredje HIF-målet var för billiga. Försvarsspelet från de svartgula är för tamt. Kanske är avsaknaden av Nisse Johansson större än jag trodde…

Fanns det någon i AIK som ändå var bra?

– Ja, jag tycker att Kristoffer Olsson gjorde en klart godkänd match. Han låg bakom det mesta i anfallsväg för Gnaget och fortsätter han så här under hela våren kommer internationella klubbar på allvar blanda sig in i leken, var så säkra.

Någon besvikelse i AIK?

– Tja, det känns lite taskigt att kritisera Bilal Hussein som med kort varsel slängdes in i elvan när Nabil Bahoui tvingades kasta in handduken. Jag såg Hussein på plats i Dubai under försäsongslägret och han såg där oerhört spännande ut. Mot HIF gjorde dock 17-åringen ingen vidare match. Såg lite vilsen ut på mitten och hade två riktigt tama avslut som han i ärlighetens namn borde ha gjort mål på. Någon felpass här och där också, men som sagt, en mycket spännande spelare som på sikt kommer bli väldigt nyttig för AIK, men än så länge är han kanske inte riktigt redo.

Helsingborg gjorde ingen bra säsong i superettan i fjol, men vad tror du om deras chanser i år?

– Tja, man ska absolut inte dra för stora växlar av en träningsmatch, men de har ju i alla fall spelarmaterialet för att ta sig tillbaka till allsvenskan redan i år. Nya islänningen Andri Runar Bjarnason ser vass ut på topp och Pär Hansson är superettans i särklass bästa målvakt. De snubblade på mållinjen i Svenska cupens gruppspel, men jag tror att HIF fixar allsvensk direktplats detta år. Konkurrensen känns inte mördande samtidigt som Helsingborg är mer sammansvetsat i år.

Välkommen att följa vår blogg för att få mer nyheter om billiga fotbollströjor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *