var billiga fotbollströjor med tryck avgörande för att Costa Rica skulle hålla kvar

Ett par andra halvlekstraff bestämde fredagens vänskap mellan Costa Rica och Republiken Irland, vilket slutade 1-1.

Costa Rica undviker ett andra rakt nederlag tack vare Celso Borges straff strax efter timmarsmärket efter Kevin Doyles öppnare, medan Irland kapten Robbie Keane nekades från platsen strax efter ersättare målvakt Patrick Pemberton på PPL Park, Pennsylvania.

Pemberton, som ersatte Keylor Navas på halvtid, var billiga fotbollströjor med tryck avgörande för att Costa Rica skulle hålla kvar, med Centralamerikanerna som spelade hela andra halvleken med 10 spelare på grund av Giancarlo Gonzalez 41: e minuts röda kort.

Efter att Borges utjämnade och Keane såg sin straff räddade Irland svårt för ett vinnande mål med den senare testningen Pemberton i den närmaste posten innan Shane Long släppte ett skott från utanför lådan – men Costa Ricas 32-åriga målvakt var upp till utmaning vid båda tillfällena.

Costa Rica gick in i vänskapen med fyra nederlag i sina fem matcher och tränare Jorge Luis Pinto gjorde fyra förändringar från startlinjen mot Japan.

Yeltsin Tejeda, Cristian Bolanos, Cristian Gamboa och Roy Miller drevs till bänken och ersattes av Marco Urena, Jose Cubero, Heiner Mora och Oscar Duarte.

Irlandchef Martin O’Neill gjorde stora förändringar med bara Manchester City tröja Barn billigt Anthony Pilkington kvar från början XI som drog med Italien den 31 maj.

Besittning förblev generellt i mitten av tältet för öppningen 15 minuter, eftersom båda sidorna kämpade för att bryta ner motsatserna.

Men i den 18: e minuten slog Irland framåt med Marc Wilson som gick från djup till vänster till Doyle, som drev hans huvud från strax inom straffområdet förbi den utsträckta vänstra handen av Costa Rica målvakt Navas.